Universitaire weekblad Mare wint twee journalistieke prijzen

De sensoren van het ICT-bedrijf Xovis waren aangeschaft als ’personentellers’, maar zij bleken veel meer te kunnen: voorbijgangers volgen, hun lengte, leeftijd, geslacht en zelfs hun humeur inschatten.© Foto Taco van der Eb

Wilfred Simons
Leiden

Het Leidse universitaire weekblad Mare heeft twee ’kringawards’ gewonnen, journalistieke prijzen voor hogeschool- en universiteitsmedia. De onderscheidingen werden onlangs uitgereikt tijdens een jaarlijks Kringsymposium voor journalisten die in het hoger onderwijs werken, op de campus van de Universiteit Twente.

Mare viel in de prijzen in de categorie onderzoeksjournalistiek en in de categorie columns. Mare-redacteuren Anoushka Kloosterman en Mark Reid schreven een indrukwekkend artikel over de ’slimme camera’s’ die de Universiteit Leiden heeft opgehangen in haar gebouwen, en die veel meer blijken te kunnen dan bijhouden hoeveel bezoekers daarin aanwezig zijn. Ook een column van Mare-hoofdredacteur Frank Provoost, waarin hij de universiteit onverschilligheid verwijt in de omgang met klokkenluiders na de affaire Lorenza Colzato, viel goed bij de jury.

(Tekst gaat door onder filmpje)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Groningse magazine Hanzemag, van de Hanzehogeschool in Groningen, won een prijs in de categorie ’video en podcast’, met een documentaire over de moeilijke zoektocht naar woonruimte van drie internationale studenten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.