Kamer wil dat er vaart wordt gemaakt met de ’Bodegravenboog’ tussen N11 en A12

Een scheets van de Bodegravenboog tussen N11 en A12.© Illustratie Beter Bereikbaar Gouwe

Wim Wegman
Alphen aan den Rijn

De Tweede Kamer wil dat er vaart wordt gemaakt met de plannen voor de zogenaamde Bodegravenboog. Deze nieuwe aansluiting tussen N11 en rijksweg A12 moet er voor zorgen dat het verkeer tussen Alphen aan den Rijn en Gouda, Rotterdam en Den Haag soepeler verloopt.

De N11 heeft directe op- en afritten naar de A12 richting Utrecht. De andere kant op, richting Gouda en verder, moeten automobilisten zich over de N459 wurmen. Het verkeer staat daar geregeld vast - soms twintig minuten of langer - waardoor bestuurders sluipwegen zoeken en de drukte in verschillende dorpen toeneemt.

Eind november stuurden bewoners, ondernemers en belangenorganisaties uit het gebied nog een brandbrief naar de Tweede Kamer. Ze wijzen erop dat de Bodegravenboog - in feite nieuwe, directe op- en afritten tussen de N11 en A12 van en naar Gouda - de enige oplossing zijn voor het probleem. Ze krijgen daar nu steun voor vanuit de Tweede Kamer. Die wil dat het Rijk serieus aan de slag gaat met de plannen.

Wethouder Relus Breeuwsma (CDA) van Alphen is blij met die steun. Volgens hem overleggen de vier betrokken gemeenten -naast Alphen zijn dat Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen- op korte termijn met de provincie hoe ze er verder op kunnen inspelen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.