Kledingbank verhuist naar winkelpand in de Aarhof in Alphen: ’Hier kunnen we rustig uitkijken naar een definitieve plek'

Voorzitter Richard Brand in de huidige vestiging van de de Kledingbank in het voormalige verzorgingstehuis Sint Joseph.© Taco van der Eb

Wim Wegman
Alphen aan den Rijn

De Kledingbank Groene Hart verhuist met haar winkel naar de Aarhof. Voorzitter Richard Brand van de stichting heeft dit dinsdag bekend gemaakt.

De Kledingbank -waar mensen met een minimuminkomen uit Alphen, Nieuwkoop en Kaag en Braassem gratis kleding kunnen krijgen- is nu nog gevestigd in enkele ruimtes in het voormalige verzorgingstehuis Sint Joseph aan de Hofstraat. De winkel en de opslag barsten daar bijna letterlijk uit hun voegen.

Lees ook: De Kledingbank barst aan alle kanten uit zijn voegen, maar toch: ’Blijf alsjeblieft komen met die kleren’

Het aantal klanten van de Kledingbank is het afgelopen jaar explosief gegroeid. Tegelijkertijd krijgt de stichting veel meer kleding aangeboden. Verhuizing naar de Aarhof lost nog een bijkomend probleem op: de Kledingbank is op zijn huidige plek voor veel mensen lastig te vinden.

De winkel vestigt zich in het voormalige pand van Intertoys in de Aarhof. De plek daar is tijdelijk. De Kledingbank kan er twee jaar blijven, totdat de grootscheepse verbouwing van het winkelcentrum begint. De ruimte in Sint Joseph houdt de stichting aan. Die locatie wil ze blijven gebruiken voor de inname van kleding en voor opslag.

Richard Brand is dolblij met de plek in Aarhof. ,,We krijgen nu aanzienlijk meer ruimte voor de winkel. En ondertussen kunnen we uitkijken naar een definitieve plek. Die zal nodig blijven, want we hopen allemaal dat de armoede afneemt, maar ik zie dat voorlopig nog niet gebeuren.’’ Hij verwacht dat de winkel in de Aarhof komend voorjaar opengaat.

De gemeente maakte dinsdag bekend dat ze de bijdrage aan de stichting verhoogt van 5000 naar 30.000 euro per jaar. Volgens wethouder Anouk Noordermeer (VVD) is dat extra geld onder meer bedoeld om de kosten voor de nieuwe vestiging in de Aarhof te dekken.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.