Vanaf februari alleen nog op afspraak naar de Leidse Milieustraat

De gemeente wil af van lange rijen bij de Milieustraat, zoals deze op 10 juli vorig jaar.© Foto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

Geen lange rij, iedereen blij. Dat is de slogan van een publiciteitscampagne die wethouder Yvonne van Delft (GroenLinks) woensdagochtend aftrapte om onder de aandacht te brengen dat Leidenaars vanaf februari alleen nog met een afspraak terechtkunnen bij de Milieustraat.

Vooral op zaterdagen vormde´ zich de afgelopen jaren regelmatig een lange rij auto’s in de J.C. de Rijpstraat met Leidenaars die spullen naar kringloopwinkel Het Warenhuis brachten of afval naar de Milieustraat. Van die files wil de gemeente af en daarom is besloten dat het brengen van afval vanaf februari alleen nog op afspraak kan.

Dat kan vanaf 16 januari op de webpagina van de Milieustraat op de gemeentelijke website. Zo ruim van te voren is geen verplichting: het kan tot een kwartier van tevoren. Al bestaat dan wel het risico dat er geen plek meer is.

Behalve het voorkomen van files, hoopt de gemeente dat de nieuwe werkwijze ook leidt tot betere afvalscheiding. Op drukke dagen hebben de medewerkers van de Milieustraat minder tijd om bezoekers van dienst te zijn en daardoor belandt volgens de gemeente nog wel eens wat in de verkeerde bak.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.