Queen voor de 19e keer bovenaan Top 2000, Coldplay stijgt naar 5

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Queen staat dit jaar voor de negentiende keer met Bohemian Rhapsody bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera, in 2020 nog de nummer 1, is net als vorig jaar met Roller Coaster te vinden op de tweede plaats. De top drie wordt gecompleteerd door Eagles met Hotel California, werd woensdag door Ruud de Wild onthuld in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum. Coldplay is met Fix You van de elfde naar de vijfde plek gestegen.

Procol Harum is helemaal uit de top 10 verdwenen. De band steeg vorig jaar van de 153e naar de derde plaats met A Whiter Shade of Pale. Mensen hadden toen massaal gestemd op het lievelingsnummer van Peter R. de Vries, die eerder dat jaar werd doodgeschoten. Ook Golden Earring, vorig jaar op de zesde plek met Radar Love, staat niet meer tussen de bovenste tien nummers.

Queen staat dit jaar twee keer in de top 10. Love Of My Life, vorig jaar op 12, is te vinden op de tiende plek. Verder staan ook Billy Joel met Piano Man (4), Led Zeppelin met Stairway To Heaven (6), Pearl Jam met Black (7), Boudewijn de Groot met Avond (8) en Metallica met Nothing Else Matters (9) in de top 10.

Eerste plaats Top 2000

Queen stond vijf keer niet bovenaan de Top 2000. Voor Danny Vera lukte het John Lennon (2015), de Eagles (2014 en 2010) en Boudewijn de Groot (2005) een eerste plek te scoren.

Luisteraars konden tot woensdagmiddag stemmen op hun favoriete platen. De volledige lijst wordt volgende week donderdag onthuld. De uitzending van de Top 2000 begint op eerste kerstdag om middernacht. De nummer 1 wordt net iets voor de jaarwisseling gedraaid.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.