Kerstmarkt Leidse Kopermolen definitief, en al komend weekeinde

De Merenwijk krijgt een kerstmarkt© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Op het ’Hema-pleintje’ aan de rand van winkelcentrum Kopermolen wordt de komende twee weekeinden een kerstmarkt gehouden. Dat hebben de organisatoren bevestigd. ’Van bewoners voor bewoners’, is daarbij het thema.

In de Leidse binnenstad was en is het organiseren van een kerstmarkt zeer omstreden. Bewoners van de Hooglandse Kerkgracht willen hem niet, veel winkeliers in het centrum juist wel. Op het hoogtepunt van de discussie daarover ongeveer een maand geleden, kondigde Jeroen Bakker van de Merenwijkse buurtruimte Pop-In, doodleuk aan dat er bij de Kopermolen in ieder geval wél een kerstmarkt ging komen. Als zich tenminste voldoende buurtbewoners, instellingen en winkels zouden melden voor een kraampje.

Voorlezen

Dat blijkt het geval te zijn. Het kerstboomasiel komt bijvoorbeeld bomen aanbieden, omringd door levende muziek, koek-en-zopie en aanbieders van andere kerstartikelen. ’Lokaal en duurzaam’, zo staat in de aankondiging. ’Egelhuisjes, haakwerk, handgemaakte kaarsen, kerstlichtjes en voorgelezen kerstverhalen.’

Moestuin

De markt in de Merenwijk heeft ook iets blijvends. ’Het circulair warenhuis heeft een kerstschuur gemaakt van gebruikte materialen. Onder meer de kozijnen uit de voormalige Groenoordhallen zijn hierin verwerkt. Zit de kerst erop, dan blijft de schuur staan. Dat wordt de opslagplaats voor de moestuin die volgend jaar door wijkbewoners op het plein wordt aangelegd.’

Kooiplein

De kerstmarkt wordt gehouden op vrijdag 9 en zaterdag 10 december en op vrijdag 16 en zaterdag 17 december. Op alle vier de dagen gaat het om de periode tussen 11.30 uur en 17.00 uur.

Een kilometer verderop, bij winkelcentrum Kooiplein, wordt zaterdag de 17de een kerstmarkt gehouden, tussen 10.00 en 16.00 uur.

Lees ook: Kerstmarkten in Warmond en Voorhout met lekkernijen en muziek

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.