Minerva nodigt eenzame Leidenaars uit voor een kerstdiner

© Archieffoto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

De stichting Maatschappelijk Ondernemend Student (MOS) van studentenvereniging Minerva verzorgt donderdag 22 december een kerstdiner voor eenzame Leidenaars. Er is nog plek.

Voor het kerstdiner benaderde de stichting allerlei organisaties in de stad, zoals stichting Present Leiden, Incluzio, Vluchtelingenwerk en Leiden United. ,,Maar ook de gemeente, buurthuizen en de universiteit Leiden, aangezien eenzaamheid niet alleen iets is wat ouderen treft’’, laat Indy Scholtens van MOS per mail weten.

Het diner is 22 december vanaf 18.00 uur in de sociëteit van Minerva aan de Breestraat, waar MOS hoopt 250 Leidenaars te mogen serveren. ,,Zo hopen wij een connectie te creëren tussen (internationale) studenten, ouderen, vluchtelingen en andere burgers uit Leiden.’’ Belangstellenden kunnen zich aanmelden via mail: stichtingmos@lsvminerva.nl.

De studentenstichting heeft ’verbinding’ als belangrijk doel en organiseert het hele jaar door activiteiten vanuit die gedachte. ,,Gevoel van saamhorigheid is nodig in de tijden waarin wij nu leven’’, aldus Scholtens. Zij is momenteel met een groep andere studenten in Przemýsl, aan de grens van Polen en Oekraïne om daar twee ladingen voedsel, kacheltjes en andere hulpgoederen voor de winter af te leveren. Op de terugweg kunnen twaalf oorlogsvluchtelingen mee naar Nederland, die bij ’doorstroomlocaties’ in Amsterdam zullen verblijven tot een permanente stek gevonden is.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.