Bart Ouwerkerk krijgt Joppenszbeeldje voor 67-jarige vrijwilligerscarrière

© Foto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

Bart Ouwerkerk heeft woensdagmiddag bij zijn afscheid als vrijwilliger bij buurthuis Morschwijck het Cornelis Joppenszoonbeeldje van de gemeente Leiden gekregen.

Ouwerkerk was 67 jaar lang vrijwilliger in de stad. Hij begon in 1955 op 16-jarige leeftijd bij clubhuis De Meert op de Lage Rijndijk in Leiden. Na de dienstplicht pakte hij het vrijwilligerswerk weer op en zette hij zich in voor diverse club- en buurthuizen en andere ontmoetingsplekken in Leiden, waarvan de laatste acht jaar bij Huis van de Buurt Morschwijck.

Voor zijn inspanningen overhandigde loco-burgemeester Julius Terpstra hem het beeldje van Cornelis Joppenszoon, waarmee de gemeente haar vrijwilligers van de buitencategorie eert. De gemeente prijst Ouwerkerk als een echt manusje-van-alles die veel betekend heeft voor de bewoners in Leiden. Hij gaf dansles, kookles, begeleidde een biljartclub, ontving monteurs, nam het werk waar als de sociaal beheerder van het buurthuis met vakantie was en stond voor iedereen klaar.

Als vrijwilliger in het buurthuis in de Mors kookte hij elke dinsdagavond een driegangenmenu voor dertig tot vijftig oudere wijkbewoners. Hij stelde het menu samen, deed de inkopen en maakte de maaltijden klaar met maar heel weinig hulp. Bovendien kookte hij tweemaal per maand op zondagmiddag voor ouderen in buurthuis De Kooi. Komende dinsdag verzorgt hij nog één keer het kerstdiner voor bewoners van het Morsdistrict.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.