Top 2000 start wederom met muzikale mash-up

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

NPO Radio 2-dj Bart Arens heeft in de nacht van zaterdag op zondag de nieuwste editie van de Top 2000 geopend. Hij deed dat, zoals de afgelopen jaren traditie is geworden, met een muzikale medley. Op een drijvend podium in de vijver naast Beeld en Geluid in Hilversum speelde Arens even na middernacht tijdens een mash-up op zijn piano mee met nummers als In The Air Tonight (Phil Collins) en Als Ze Er Niet Is (De Dijk).

Speciaal voor de openingsshow waren in de vijver vlammenwerpers, lichteffecten en fonteinen geplaatst, die water tot wel 25 meter de lucht in spuwden. Vanaf het dak van Beeld en Geluid werd vuurwerk gelanceerd.

Arens opende de eindejaarslijst voor de achtste keer. Ook zanger Nielson trad live op tijdens de mash-up. Hij zong een stukje uit het nummer Freedom van George Michael. Zanger Camiel Meiresonne van Son Mieux was eveneens aanwezig en zong mee met zijn eigen hit Multicolor.

De eindejaarslijst begon dit jaar met het nummer Drivers License van Olivia Rodrigo, dat nieuw binnen is gekomen. Jeroen van Inkel, collega van Arens bij NPO Radio 2, zette de plaat meteen na de opening op in het Top 2000 Café. Bohemian Rhapsody van Queen staat dit jaar voor de achttiende keer op nummer 1 en zal dus als laatste, een paar minuten voor de jaarwisseling, te horen zijn. Roller Coaster van Danny Vera staat op de tweede plaats en Hotel California van The Eagles maakt het podium van de Top 2000 dit jaar compleet.

Dit jaar kan de uitzending in het Top 2000 Café in Hilversum weer fysiek worden bijgewoond. Maar ook kunnen fans de uitzending nog steeds virtueel volgen via tv-schermen, zoals de afgelopen twee jaar. De Top 2000-studio bleef gedurende die twee jaren leeg vanwege de coronacrisis.

Radioluisteraars konden tot en met 7 december hun stem uitbrengen op hun favoriete nummers. De Haagse band Goldband is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst. De groep, die afgelopen jaar definitief doorbrak en alle grote festivals plat speelde, debuteert op plek 55 met hun hit Noodgeval. Leave The Door Open van Silk Sonic is met een winst van 1443 plaatsen de snelste stijger.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.