Slimste Mens trapt af met 1,9 miljoen kijkers

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens is maandagavond bekeken door ruim 1,9 miljoen mensen. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het was daarmee het best bekeken programma van tweede kerstdag. Naar de Top 2000 a gogo met Herman van der Zandt keken ruim een miljoen mensen, het programma was met 1,07 miljoen kijkers het op twee na best bekeken programma van de avond. Op de tweede plek stond het NOS Journaal van 20.00 uur, waar 1,6 miljoen mensen voor inschakelden.

De cijfers van de aftrap van De Slimste Mens zijn vrijwel gelijk aan die van eerdere winterseizoenen van het spelprogramma. Philip Freriks en Maarten van Rossem presenteren de quiz voor het 21e seizoen. Het spel wordt voor het eerst op NPO1 uitgezonden en er is een nieuw decor. De quiz zal niet meer vijf, maar slechts vier dagen per week te zien zijn. Parlementair verslaggever Ron Fresen, paralympisch kampioene Marlou van Rhijn en actrice Anniek Pheifer waren de kandidaten in de eerste aflevering.

De eerste aflevering van Top 2000 a gogo haalde de afgelopen jaren niet zulke cijfers als maandag. De eerste aflevering in 2021 werd gezien door 605.000 mensen. In 2020 trok de aftrap van de show op tweede kerstdag 635.000 kijkers. In 2019 lag dit aantal op 819.000.

Herman van der Zandt heeft de presentatie van Top 2000 a gogo overgenomen van Matthijs van Nieuwkerk. Die zag af van het presenteren na een publicatie in de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag door Van Nieuwkerk achter de schermen van De Wereld Draait Door (DWDD).

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.