Politie Rio vermoedt verband verdwenen Nederlandse en drugsbende

ANP Producties | Bron: ANP
Rio De Janeiro

De politie in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro onderzoekt een mogelijk verband tussen de verdwijning eerder deze maand van een 36-jarige Nederlandse en een drugsbende uit de beruchte krottenwijken in het noorden van de stad, bekend als het Complexo da Pedreira. De uit Amsterdam afkomstige Britt Blom, die al 14 jaar in Brazilië woont, heeft 10 december haar woning in de noordelijke voorstad São João de Meriti verlaten om naar een feest te gaan, maar is daar nooit aangekomen. Ze is volgens Braziliaanse media door een vriend als vermist opgegeven. De politie heeft voor zover bekend nog steeds geen spoor van haar gevonden.

Blom woonde aanvankelijk in São Paulo waar ze een dochter heeft die bij de vader woont. Blom werd in São Paulo tot een celstraf veroordeeld wegens het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Volgens plaatselijke media reed ze in 2011 dronken achter het stuur een motorrijder dood. Volgens media is ze tijdens het proces naar Rio de Janeiro verhuisd. Het proces is in São Paulo in 2017 afgerond en Blom kreeg twee jaar en acht maanden cel, maar het vonnis is nog steeds niet voltrokken. Volgens justitie in São Paulo omdat de veroordeelde "een gevaarlijk adres" heeft opgegeven waar optreden wordt bemoeilijkt door "de aanwezigheid van gewapende groepen gericht op de drugshandel".

Het is niet duidelijk welk adres justitie in São Paulo bedoelt. In de zoektocht naar de vrouw heeft de politie in het noorden van Rio de Janeiro kennelijk zonder problemen huiszoeking bij Blom kunnen doen.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.