Opbloeiende romance onder de ruitenwisser | column

Joost Prinsen

Behoefte aan een lief verhaal? Akkoord, daar gaan we. Het verhaal van een romance die zich jaren geleden afspeelde in een stille straat in Amsterdam.

Stel u voor: u heet Kok, man, vrijgezel, begin veertig en op een avond vindt u het volgende briefje onder de ruitenwisser van uw auto: Looking for love? Just tie a yellow ribbon on your balcony.

Intrigerend! Koks interesse was gewekt. Hij bond een geel lint om de antenne van zijn auto en stopte ook zelf een briefje onder zijn ruitenwisser: What makes you think you can cool my hunger for love?

Het antwoord, uiteraard onder de wisser, liet niet lang op zich wachten. Maar bracht weinig licht in de duisternis: Thanks fort he yellow ribbon! You’ve got that strange effect on me and I like it. M

Kok, die aardig dwarsfluit kan spelen, antwoordde door op zijn balkon een aubade te brengen. Uiteraard met het nummer ’This strange effect’ van Dave Berry. Een dag later volgde de beloning op de ruit van zijn auto. In vertaling: Ik was blij met je muziek! Maar ik wil nu eerst je vraag beantwoorden. Ik ben er zeker van dat ik je honger naar liefde kan stillen, absoluut. Hoe? Dat is voor jou een vraag en voor mij een weet. Goede vraag trouwens. Ik ben een onderwijzeres, weet je. Soms erg serieus maar nu vind ik het leuk dit (onschuldig) spel met je te spelen.

Onderwijzeres M liet voor de zekerheid haar zoon ’s avonds laat de briefjes brengen zodat ze zelf buiten schot bleef. Kok zette zich aan een lang antwoord: Aan mijn geheimzinnige gast van de nacht. Een man voelt zich altijd vereerd met de aandacht van een vrouw. Want veel mannen begrijpen dat een vrouw de boodschapper is van God. Zij geeft de aarde leven wat een man met al zijn macht niet kan. En die aandacht is precies de liefde waarnaar ik op zoek ben.

Ik hoop dat je als een roos slaapt in de armen van de nacht, die je zachtjes alle antwoorden influistert op de vragen van je hart.

Prachtig toch! Om er zeker van te zijn dat de regen de tekst niet zou uitwissen deed Kok zijn brief in een plastic hoesje.

Dat deed M ook: Onthoudt dat een heel speciaal iemand jou in de gaten houdt. Bye bye lieve vreemdeling, droom zoete dromen, ik wilde dat ik ze nu meteen kon vervullen.

Wekenlang schreven zij elkaar steeds langere brieven met de ruitenwisser als brievenbus. Uiteindelijk troffen de gelieven elkaar. Voor welke gelegenheid Kok ’Is it me you’re looking for’ had ingestudeerd op de dwarsfluit. Amor hielp een handje toen bleek dat zij onafhankelijk van elkaar een vakantie hadden geboekt naar Suriname.

Kok en zijn onderwijzeres Margo zijn nu al jaren gelukkig samen in een stille straat in Paramaribo.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.