Leiderdorp negeert wens cultuursector en stopt met cultuurcoach

Anne-Pauline van der A, de eerste en vermoedelijk ook laatste cultuurcoach van Leiderdorp.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp stelt, na het vertrek van Anne Pauline van der A in september, geen nieuwe cultuurcoach aan. Daarmee negeert het gemeentebestuur een nadrukkelijke wens van de culturele organisaties in het dorp.

Na het wat plotselinge vertrek van Van der A, die in Leiderdorp als zzp’er werkte en elders een vaste baan kon krijgen, werd een enquête gehouden onder culturele organisaties. Daarin sprak meer dan driekwart van de deelnemers zich ervoor uit om een nieuwe cultuurcoach aan te stellen.

In de korte tijd dat het dorp zo’n coach had, stelden de organisaties, is er meer samenwerking ontstaan in de culturele wereld en is cultuur in Leiderdorp ’zichtbaarder’ geworden. Bovendien: de kunstwereld kon bij het aanvragen van vergunningen en het organiseren van evenementen wel wat hulp gebruiken.

Ondanks de duidelijke uitkomst van de enquête kiezen burgemeester en wethouders ervoor geen nieuwe cultuurcoach aan te stellen. Er is niet voldoende geld voor in de meerjarenbegroting, schrijven zij in een brief aan de gemeenteraad. Het geld dat er wel is voor kunst en cultuur geven zij liever aan ’de cultuuraanbieders, dan aan een functionaris tussen de partijen’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.