Russische buitenlandminister ziet VS als hoofdschuldige oorlog

ANP Producties | Bron: ANP
Moskou

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov ziet de Verenigde Staten als de grootste boosdoener van het conflict in Oekraïne. De VS zijn volgens hem bovendien de grootste begunstigde van de oorlog. "Het strategische doel van de VS en hun bondgenoten in de NAVO is een overwinning op Rusland op het slagveld om Rusland te verzwakken of zelfs te vernietigen", zei Lavrov dinsdag in een interview bij het Russische staatspersbureau TASS. Washington zou ernaar streven de traditionele betrekkingen tussen Rusland en Europa te vernietigen.

Rusland viel Oekraïne op 24 februari binnen. Hierop legden de VS, de Europese Unie en andere westerse landen harde sancties op aan het land. Bovendien heeft de VS meerdere grote wapenpakketten naar Oekraïne gestuurd.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft eerder deze maand een bezoek aan Washington gebracht. Daar had hij onder meer een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden. Ook sprak hij het Amerikaanse Congres toe. Het Kremlin reageerde geërgerd op het bezoek en zei dat de VS duidelijk niet uit zijn op vrede.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.