Kerstbomenparcours in Kaag en Braassem voor kinderen die bomen inzamelen

Voor elke boom geeft Kaag en Braassem 50 cent.© Archieffoto ANP

Marieta Kroft
Kaag en Braassem

De gemeente Kaag en Braassem houdt op woensdag 18 januari een kerstbomeninzamelaarsdag. Er komt om 14.30 uur een kerstbomenparcours op de gemeentewerf op het Veenderveld 53 in Roelofarendsveen.

Iedere inzamelaar van kerstbomen is welkom om mee te doen aan het parcours en krijgt dan ook nog een hapje en een drankje. Ook reikt de gemeente het geld uit voor de ingezamelde kerstbomen.

Kinderen krijgen 50 cent per ingezamelde boom. Zijn het er minimaal twintig, dan komt de gemeente de bomen op 10 of 11 januari ophalen. De vrachtwagen moet wel bij de bomen kunnen komen.

Wie kerstbomen heeft ingezameld, kan dat voor 8 januari kenbaar maken via een inschrijfformulier op de website van de gemeente. Die laat op 9 januari weten hoe laat de vrachtwagen langs komt.

Nieuwjaarsreceptie

Overigens breekt Kaag en Braassem met de traditie van de nieuwjaarsreceptie. De gemeenteraad besloot in oktober de borrel te verschuiven naar de midzomernacht, rond 21 juni. De gemeente hoopt zo op een hogere opkomst.

In plaats daarvan liepen burgemeester en wethouders op nieuwjaarsdag een stukje het Braassemermeer in, zo is te zien op een filmpje op de website van de gemeente.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.