Kapotte spullen repareren in Kringloopwinkel Hazerswoude Groenendijk

Vrijwilligers aan de slag in een Repair Café.© foto pr

Erna Straatsma
Leiden

Kapotte apparaten krijgen een nieuw leven na een bezoekje aan het Repair Café in Kringloopwinkel Hazerswoude.

De Stichting Repair Café is donderdag met kundige vrijwilligers te gast in de Kringloopwinkel Hazerswoude aan de Rijndijk 53a, in het Hazerswoudse buurtschap Groenendijk. Van 10.00 tot 12.00 uur zitten ze klaar om bezitters van kapotte spullen te helpen.

Zowel elektrische apparaten die het niet meer doen als fietsen met een lekke band of klokken die niet meer lopen zijn geschikt om mee te nemen naar het Repair Café. De vrijwilligers zijn aanwezig om adviezen te geven en assisteren bij simpele klussen. Gereedschap wordt gratis ter beschikking gesteld. Wie even moet wachten, krijgt een kop koffie.

De Stichting Repair Café biedt sinds 2011 professionele ondersteuning aan groepen die zelf hun eigen Repair Cafe willen beginnen. Na een training organiseren vrijwilligers gratis toegankelijke bijeenkomsten. Reparatiedeskundigen zijn dan aanwezig en zetten hun expertise in om bezoekers te helpen. Dat kan bijvoorbeeld ook zijn op het gebied van kledingreparaties, meubelmaken, of het repareren van speelgoed. Meer informatie: 06-20990392.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.