Dader steekpartij Parijs formeel beschuldigd van poging tot moord

ANP Producties | Bron: ANP
Parijs

De man die woensdag voor en in het Parijse station Gare du Nord mensen met een steekwapen aanviel, wordt beschuldigd van poging tot moord. De politie heeft hem in het ziekenhuis verhoord waar hij werd geopereerd, nadat hij was neergeschoten op het station door agenten. Het is volgens Franse media nog steeds niet precies bekend wie de man is. Over het motief van de man is vooralsnog niets bekend.

Na zijn arrestatie gaf de man, zo bleek later, een valse naam op en zei Algerijn te zijn. De politie is er inmiddels achter dat hij onder verschillende namen eerder in aanraking met de politie is geweest in verband met kleine criminaliteit. Hij is illegaal in het land en volgens informatie van de politie is hij waarschijnlijk in het jaar 2000 in Libië geboren en drie jaar geleden in Frankrijk aangekomen. Hij kreeg vorig jaar het bevel het land te verlaten. Het is voor de Franse justitie praktisch niet mogelijk hem uit te zetten, omdat Libië onveilig is en er geen kanalen met het land zijn om uitgewezen Libiërs over te dragen.

In oktober werd Frankrijk opgeschrikt door een wrede moord in Parijs op een 12-jarig meisje, Lola Daviet. Snel nadat haar lichaam was gevonden werd de hoofdverdachte gearresteerd, Dahbia B. Dat is een jonge Algerijnse zonder vaste woon- en verblijfplaats die al drie jaar illegaal in Frankrijk was en voor wie ook een bevel tot uitzetting was uitgevaardigd. Zij wordt niet alleen beschuldigd van ontvoering en moord, maar ook van verkrachting en marteling van een minderjarige. De zaak leidde in de politiek tot heftige debatten over het beleid voor het uitzetten van illegalen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.