Meerdere doden door tornado in zuidoosten VS

ANP Producties | Bron: ANP
Selma

Een tornado heeft donderdag in de Amerikaanse staat Alabama aan zeker zes mensen het leven gekost, meldt de lokale politie aan The New York Times. De slachtoffers vielen in Autauga County, een gebied in het midden van de staat. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. In de naastgelegen staten Georgia en Mississippi is ook sprake van slecht weer.

Meteorologen hadden gewaarschuwd voor levensbedreigende tornado's. Volgens The Washington Post raasde één "grote en vernietigende" tornado over een afstand van bijna 100 kilometer van Alabama naar Georgia. Of dit ook de tornado is die fataal bleek, is niet duidelijk.

In de stad Selma in Alabama is op beelden vanuit de lucht grootschalige vernieling te zien. De autoriteiten waarschuwen dat elektriciteitskabels naar beneden zijn gekomen en bomen zijn ontworteld, maar spreken hier niet over gewonden.

In delen van Alabama en de gehele staat Georgia is de noodtoestand afgekondigd en worden inwoners opgeroepen "een veilig onderkomen op te zoeken". In totaal zitten zo'n 200.000 huishoudens in de regio zonder stroom. De autoriteiten in Mississippi deelden een foto van een met de grond gelijk gemaakt huis. Ook daar werd een tornado gesignaleerd.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.