Biden zegt noodhulp toe aan Californië en Alabama

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

De Amerikaanse staten Californië en Alabama krijgen noodhulp van de landelijke overheid nadat ze zijn getroffen door noodweer. In Californië zijn de afgelopen weken in meerdere plaatsen hevige overstromingen geweest. Alabama is getroffen door zware stormen.

President Joe Biden heeft de hulp voor de twee staten goedgekeurd. Door de noodhulp kunnen er sneller vervangende woningen worden geregeld voor slachtoffers van het noodweer en bijvoorbeeld leningen tegen lage tarieven voor mensen die niet verzekerd zijn tegen stormschade.

Vrijdag zijn zeker zes mensen omgekomen door een tornado in Alabama. Ongeveer 200.000 huishoudens zaten zonder stroom na de tornado, dat is zondag al grotendeels opgelost.

Californië is in een paar weken tijd meerdere malen getroffen door hevige regenval en overstromingen. Zeker negentien mensen zijn de afgelopen weken overleden door het noodweer en tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. De staat wordt zondag weer getroffen door een storm, mogelijk gaat er zelfs meters aan sneeuw vallen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.