Leidse Jazzweek met een klein concertje ingeluid in het stadhuis

Anna Serierse en Gijs Idema openen de Leidse Jazzweek.© Foto Hielco Kuipers

Theo de With
Leiden

Hoezo blue monday? Negen van de tien keer wordt op de derde maandag in januari de Leidse Jazzweek afgetrapt. Dat gebeurde maandagavond ook met een intiem concert in de foyer van het gerestaureerde stadhuis.

Organisator Colin van Gestel toonde zich opgetogen dat het na twee coronajaren weer mogelijk is om de Blues- en Jazzweek te houden. ,,Op dit soort koude dagen lekker bij elkaar kruipen en van live muziek genieten’’, zo vatte hij de week samen.

Tot en met zondag zijn er elke dag live optredens in met name de Leidse cafés. De kroegentocht op woensdagavond geldt als hoogtepunt van de Jazzweek. ,,Ik ben geen kenner’’, zei cultuurwethouder Yvonne van Delft in haar openingstoespraak. ,,Maar ik weet wel dat Leiden en jazz onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Helaas is die traditie twee jaar onderbroken, maar gelukkig kunnen we met deze 41e editie de traditie weer herstellen.’’

Zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema mochten de muzikale aftrap verzorgen. Zij gaven een ingetogen concertje vanaf twee stoelen, waarbij ze vooral jazzstandards ten gehore brachten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.