Podcast: Eefke lijkt in rook opgegaan

Tekst: Jacco van Oostveen

Eefke Wolf uit Wezep staat bekend als een stil, verlegen meisje dat nog bij haar ouders woont. Op een zomerdag in 1983 verdwijnt de verpleegster, na een late dienst in het tehuis in het nabijgelegen Hattem. Haar brommer staat onaangeroerd in de fietsenstalling, maar de helm waarmee ze na naar werk naar buiten is gelopen is weg. Sowieso is er voor de politie geen enkel aanknopingspunt: geen kledingstuk, geen bandenspoor, geen getuigen, niets.

De 25-jarige vrouw lijkt in rook opgegaan. Veertig jaar later ontbreekt nog steeds elk spoor en zijn er meer vragen dan antwoorden. Is Eefke op eigen initiatief vertrokken? Is ze het slachtoffer van een misdrijf? Of is er wat anders aan de hand?

Twee jonge journalisten van de regionale krant De Stentor duiken in het verhaal van de mysterieuze verdwijning. Ze benaderen oud-collega’s, familieleden en vrienden van Eefke, maar niet iedereen zit te wachten in het openrijten van oude wonden. Toch brengt de zoektocht van Arjen ten Cate en Paulien Plat veel nieuwe informatie aan het licht. Was Eefke wel zo’n braaf meisje? En wat speelde zich allemaal af in dat tuinhuisje op het terrein van het tehuis?

’Eefke, in rook opgegaan’ is een met zorg gemaakte podcast, over een mysterie dat de regio Zwolle al vier decennia bezighoudt. De makers proberen niet alleen de waarheid te achterhalen, ze slagen er ook in de verdwenen vrouw uit Wezep een gezicht te geven.

Meer nieuws uit Lifestyle

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.