Trump vraagt officieel om terugkeer op Facebook

ANP Producties | Bron: ANP
New York

De Amerikaanse ex-president Donald Trump, die in 2024 weer president wil worden, heeft officieel gevraagd terug te mogen keren op Facebook. Zijn campagneteam riep het sociale netwerk op een presidentskandidaat niet het zwijgen op te leggen.

De Republikeinse leider was twee jaar geleden geschorst van het platform na de bloedige aanval van zijn aanhangers op parlementsgebouw het Capitool in Washington. Facebook stelde toen dat Trump pas kon terugkeren als de "risico's voor de openbare veiligheid" waren verdwenen.

Een advocaat van Trump heeft inmiddels een brief gestuurd naar Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, waarin hij hem vraagt een snelle toelating te bespreken. Hij stelt dat de schorsing van het Facebook-account van Trump het publieke debat "radicaal heeft vervormd en beperkt".

Een woordvoerder van Meta, het moederbedrijf van Facebook, zegt dat de komende weken een besluit wordt genomen. Trump was op 19 november al weer toegelaten tot Twitter, vier dagen nadat hij zich kandidaat had gesteld voor de volgende verkiezingen. Hij communiceert nu echter voornamelijk via zijn eigen platform Truth Social. Trump had 34 miljoen volgers op Facebook.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.