ZZ Leiden haalt met David Collins nieuwe Amerikaanse basketballer binnen

David Collins.© Foto ZZ Leiden

Joris Zandbergen
Leiden

In de zoektocht naar een vervanger van de vertrokken Wesley Alcegaire is Zorg en Zekerheid Leiden uitgekomen bij David Collins.

De 24-jarige Collins kwam vorig seizoen uit voor de gerenommeerde Clemson University, leverancier van een flink aantal latere NBA-spelers en actief in de sterke Atlantic Coast Conference (ACC).

Voor hij zijn periode in het collegebasketbal afsloot in South Carolina, speelde Collins vier seizoenen voor de universiteit van South Florida, waar hij fraaie gemiddelden liet noteren. Vanwege de coronapandemie mocht hij een extra jaar aan zijn collegeperiode toevoegen, en dat deed hij bij Clemson. Voor de NBA kwam hij daarna niet in aanmerking, al speelde hij één wedstrijd in de Summer League voor de Dallas Mavericks.

Voor een basketballer is Collins niet heel groot – 1.93 meter – maar dat compenseert hij met een sterk, 100 kilogram wegend lichaam. De Amerikaan kan spelen op de posities van shooting guard en small forward, en is redelijk allround.

„We zochten een speler die op meerdere fronten een bijdrage kan leveren”, zegt ZZ Leiden-coach Doug Spradley dan ook. „David kan in diverse categorieën goede statistieken afleveren.” Spradley verwacht dat zijn nieuwe speler niet lang nodig zal hebben om in het systeem ingepast te worden. „Hij is slim, begrijpt wat we willen doen en is een harde werker in de verdediging. Dat vond ik ook belangrijk. We hebben jongens gezien met betere aanvallende cijfers, maar met hen ben je drie maanden bezig om ze te leren verdedigen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.