Plek en ontwerp nieuw jeugdhonk Leidse Stevenshof voor de zomer bekend

Burgemeester Henri Lenferink.© Foto Taco van der Eb

Binnert Glastra
Leiden

Voor de zomer is duidelijk waar in de Stevenshof in Leiden een hangplek komt voor jongeren en hoe die eruit komt te zien. Dat zei burgemeester Henri Lenferink donderdagavond in een raadscommissie, na vragen van GroenLinks, PvdA en PS.

GroenLinks-raadslid Emma van Bree vroeg de burgemeester mede namens de twee andere partijen naar de voortgang van het project, dat het afgelopen jaar meerdere keren vertraging kende. Ook sinds de burgemeester voor de laatste keer een update beloofde, zijn alweer twee maanden verstreken.

In de Stevenshof is enige zorg of de beloofde hangplek er überhaupt nog wel komt en tijdens een bijeenkomst woensdagavond in het buurthuis bleek dat de frustratie en onvrede erover onder jongeren toenemen.

Overlast

Het is echt niet aan de aandacht ontsnapt, verzekerde burgemeester Henri Lenferink, en de afgelopen twee maanden is er ook aan gewerkt. ,,Van het voorjaar hebben we een ontwerp met bijbehorend budget’’, zei hij. ,,Voor de zomervakantie hopen we de knoop te kunnen doorhakken.’’

De nieuwe hangplek komt er op verzoek van jongeren zelf en naar aanleiding van jeugdoverlast in de wijk. De gemeente wil er wel iets fraais en degelijks van maken en niet gewoon ergens een opengewerkte zeecontainer neerzetten - die leveren bovendien vaak ook weer overlast op.

Het maken van een ontwerp en het vinden van geld waren redenen van vertraging, maar ook de jongeren hebben er enige schuld aan. Medio vorig jaar liet Lenferink de gemeenteraad weten dat een deel van de groep jongeren was opgepakt voor ernstige delicten en hij verwacht wel goed gedrag als tegenprestatie. Die plooien moesten ook worden gladgestreken.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.