Drie rode kaarten bij ACV-Ter Leede, maar de Sassenheimers kunnen wel weer een punt bijschrijven

© Archieffoto Hielco Kuipers

Kelvin Bras
Assen

Ter Leede houdt een bittere nasmaak over aan de herstart van de derde divisie. Ondanks een op papier knap gelijkspel tegen koploper ACV (2-2) werd een 0-2 voorsprong weggegeven.

,,0-2 voor staan bij ACV op deze manier is best wonderlijk, en dan mogen we het eigenlijk niet op deze manier uit handen geven’’, zei een teleurgestelde Tomas Arroyo, aanvoerder van de Sassenheimers.

Marc de Kruijs opende de score na elf minuten, Arroyo verdubbelde de voorsprong nog voor rust vanaf de stip. Zijn vierde benutte strafschop van het seizoen. Maar zoals wel vaker dit seizoen kreeg Ter Leede weer wat doelpunten om de oren. ,,Het zijn niet eens mooie doelpunten, we staan gewoon vaak niet goed en er is miscommunicatie. Hun spits stond één keer zo vrij dat hij kon opendraaien, een bakkie koffie halen en schieten’’, vertelde Arroyo, die ACV in de tweede helft langszij zag komen.

In de extra tijd werd nog even grimmig toen er in totaal drie rode kaarten werden uitgedeeld. ,,We stonden 2-2, zij drongen aan en kregen een rode kaart. Daarna hadden wij een blessure, dus we speelden de bal uit maar uit de herstart gingen zij gelijk voor de kans. Dat doe je natuurlijk niet.’’

Daarna volgde een opstootje, waarbij Ziad Ouled (Ter Leede) en Giovanni Zwikstra (ACV) met de schedels tegen elkaar stonden. Beide spelers werden vervolgens resoluut weggestuurd door de scheidsrechter met een rode kaart.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.