ARC boekt late zege op de amateurs van Feyenoord: ’We speelden allemaal een ruime voldoende’

© Archieffoto Erik van Kordelaar

Kevin Beerenfenger
Alphen aan den Rijn

ARC boekte zaterdag een knappe 4-2 thuiszege op SC Feyenoord. In de onderlinge duels waren de Rotterdammers in het verleden vaak het sterkst. Ditmaal wonnen de Alphenaren weer een keer.

,,Feyenoord is sterk over de zijkanten wat je vandaag ook wel zag’’, Pepijn Kooij, middenvelder van ARC. ,,Alleen vond ik ons op de details het verschil maken. En dan bedoel ik vooral dat we bijna geen kansen hebben verprutst. We waren erg effectief in de afronding.”

De bezoekers kwamen inderdaad vliegensvlug op over de zijkanten met Rowendly Martijn en Junior Obiku. Wel was Feyenoord veel te slordig in de eindpass, waar ARC dan weer goed op anticipeerde. Vooral Tjerk Ligtvoet ving de nodige afvallende ballen van de Rotterdammers op, waarna de gastheren de aanval in konden zetten.

In de eerste helft was niet echt een bovenliggende partij, maar na een half uur spelen was het wel raak voor ARC. Een assist vanaf links van Niek Ossevoort kwam hoog voor en met het achterhoofd kopte Boyd Baatje terug op Kooij, die direct vanuit de lucht de bal in het doel volleerde. 1-0.

Feyenoord gaf in het vervolg geen krimp en kwam weer tot twee goede kansen, waarbij onder meer een afstandsschot van Martijn op de paal belandde. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel vlak voor rust na verdedigend gestuntel van Kooij. Fanny Waandels, die ruim twaalf jaar geleden nog even in de jeugd van ARC speelde, veroverde de bal en trok de stand gelijk met een knal van 25 meter afstand in de bovenhoek. ,,Ik zag niet wat er in mijn rug gebeurde en leed te gemakkelijk balverlies. Dat werd genadeloos afgestraft’’, baalde Kooij.

De wedstrijd lag na de 1-1 weer open, maar de tweede helft was toch echt voor ARC, dat na ruim een uur spelen op een 2-1 voorsprong kwam. Na een geblokt schot op de rand van het zestienmetergebied kwam de bal in de rebound bij Baatje die het doel trof. Nog steeds was Feyenoord niet onder de indruk en via een geplaatste voorzet van Obiku kopte invaller Harold Vrolijk vlak voor het einde van de reguliere speeltijd de 2-2 binnen. ,,We speelden vandaag allemaal een ruime voldoende’’, zei ARC-trainer Mark Evers. ,,Alleen onze keeper was bij de tegendoelpunten niet alert genoeg.”

In blessuretijd trokken de Alphenaren uiteindelijk de terechte overwinning naar zich toe. Eerst scoorde Neal Arnoldus de 3-2 en vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Luca Tarani met een schuiver langs de keeper een einde aan alle onzeker heid.

vierde divisie

ARCSC Feyenoord4-2

30. Kooij 1-0, 42. Waandels 1-1, 66. Baatje 2-1, 87. Vrolijk 2-2, 90. Arnoldus 3-2, 90+6. Tarani 4-2.

ARC: Van Vliet, Prins, Ossevoort (76. De Oude), Arnoldus, Ouwendijk, Kooij, Baatje (76. Tarani), Martins da Silva, Ligtvoet, Kaabouni (76. Van den Hoek), De Graaf.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.