Vergroot je zelfkennis met eigen handleiding | recensie

Ed Brouwer

Het leven zou vast lichter zijn als je bij je geboorte een gebruiksaanwijzing meekrijgt. Christianne Vink helpt je er alsnog eentje van jezelf te schrijven.

Leven, wat weet Vink daar nou meer van dan u of ik? Onderschat haar niet. Ze is opgeleid als arbeids- en gezondheidspsycholoog en alom gerespecteerd om haar grote deskundigheid als universitair docent van wetenschappers en collega’s en adviseur van bestuurders en directeuren over het inzetten van menselijk kapitaal. Ze weet hoe mensen in elkaar zitten, hoe hun brein werkt, hoe ze reageren, hoe ze werken en hoe dat prettiger en effectiever kan.

Vooral voor mensen die het met hun kop moeten verdienen, zijn daar legio boeken over geschreven, maar het hare onderscheidt zich door het uitgangspunt: iedereen is anders, er zijn geen universele wijsheden die voor iedereen werken. Wat voor jou werkt, bepaal je zelf. Maar dan moet je wel weten hoe je in elkaar zit. Daarvoor heeft Vink ’Het Grote Hoe ik Werk Boek’ geschreven. In een bijzonder mooi vormgegeven gids met grondige maar goed te begrijpen uitleg en veel oefeningen leer je jezelf gaandeweg goed kennen en zo je eigen zo-werk-ik gebruiks- aanwijzing te schrijven. Hopelijk overleef je zo de kantoorjungle en brengt het succes en vooral jarenlang arbeidsvreugde.

’Het Grote Hoe Ik Werk Boek’, Christianne Vink, S2 Uitgevers, 205 blz, ISBN9789493282032, 24,95 euro

Meer nieuws uit Achtergrond

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.