Rijndijk in Alphen een half jaar dicht voor werkzaamheden

Wim Wegman
Alphen aan den Rijn

De Rijndijk gaat vanaf 6 februari een half jaar dicht tussen het Oostvaartpad en de Hoorn voor het doorgaande verkeer. Bewoners en fietsers kunnen er in die tijd nog wel over.

De werkzaamheden zijn bedoeld om het slechte wegdek aan te pakken en tegelijkertijd een zogeheten ’fietssnelweg’ aan te leggen. Volgens de gemeente is het asfalt slecht. Bovendien is het wegdek verzakt waardoor er al snel wateroverlast ontstaat. Alphen wil daarom de rijbaan vervangen en de waterafvoer verbeteren. Tijdens de werkzaamheden wil de gemeente ook het jaagpad langs de Oude Rijn aanpakken.

Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de N11. De werkzaamheden hebben inmiddels tot enige onrust in Koudekerk geleid, waar de bewoners bang zijn voor sluipverkeer. Volgens wethouder Relus Breeuwsma doet de gemeente er alles aan om het doorgaande verkeer met bewegwijzering uit Koudekerk weg te houden. ,,En eerlijk gezegd lijkt de Hoogewaard me ook geen fijne alternatieve route.’’

Dinsdag 31 januari houdt Alphen aan den Rijn een informatieavond voor belangstellenden, van 19.00 tot 21.30 uur in ’t Haasje, Rijndijk 177 in Hazerswoude-Rijndijk.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.