Muziekvoorstelling Borboletas van Gery Mendes in Ins Blau in Leiden

Gery Mendes.© foto pr

Erna Straatsma
Leiden

Gery Mendes, een muzikant/acteur met Kaapverdische wortels, treedt 4 februari op met een muzikale solovoorstelling in Ins Blau. Borboletas heet het stuk dat, onder de vlag van theatercollectief Orkater, over oorlog en vluchten gaat.

Borboletas is ontstaan uit gesprekken die Mendes met zijn vader voerde. Over vluchten uit een land in oorlog en naar het Westen gaan. Om armoede achter je te laten en hopelijk rijk te worden. Zodat je later als een ’koning’ kunt terugkeren naar je geboortegrond.

Mendes is een multi-instrumentalist die het verhaal over vader en zoon vertelt met Kaapverdiaanse muziekgenres als morna en funana, maar ook met hiphop en West-Afrikaanse feestmuziek. Ook spoken word vormt een belangrijk onderdeel van de voorstelling, die ook een reis door de tijd is. De echo van de oorlog en het daaropvolgende vluchten klinkt door in het leven van de zoon.

Bij Orkater maakte Mendes al verschillende voorstellingen, zoals ’The Black out van ’77’, ’Hatte & De Kom’ en ’Guilty until Proven’. Ook was hij verantwoordelijk voor de muziek van Orkaterstukken ’Woiski versus Woiski’ en ’De Gliphoeve’.

Kaarten reserveren voor Borboletas is mogelijk op www.theaterinsblau.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.