Titelverdediger Katwijk vindt de oude vorm weer even terug in Scheveningen: ’We blijven ons richten op de bovenste plaatsen’

Katwijk-trainer Anthony Correia.© Archieffoto Orange Pictures

Nico Mos
Scheveningen

Katwijk lijkt dit seizoen wat minder dan het afgelopen kampioensjaar, maar tegen Scheveningen was de vorm van toen weer even terug. De titelverdediger sloeg na een ruststand van 1-1 in de tweede helft toe en zal zeker hoger gaan eindigen op de ranglijst dan de huidige vijfde plek.

De formatie van trainer Anthony Correia nam vanaf het begin het initiatief, maar dat leverde de eerste minuten nog geen echte kansen op. Bij de tweede hoekschop van de Katwijkers was het wel raak. Killian van Mil gaf strak voor en Paul Kok kopte vallend de 0-1 binnen.

De bezoekers, waar aanvoerder Robert Susan ontbrak door een schorsing na zijn rode kaart tegen Noordwijk, gingen door. Katwijk, dat continu in beweging was en loerde op de 0-2, zette meer druk op de Scheveningse defensie. Constant werd Van Mil gezocht, maar hij was niet meer zo gevaarlijk als bij de hoekschop waaruit werd gescoord.

Vlak voor rust ging het één keer mis voor Katwijk. Door een foutje van doelman Jean-Paul van Leeuwen, die direct een voorzet losliet, belandde de bal bij Mehmet Aldogan. Good old Tim Peters wist daar wel raad mee: 1-1. Zo vlak voor rust geen fijn moment, maar de ploeg van Correia ging ook na rust door op de ingeslagen weg. Steeds werd de vrije man gevonden en het positiespel was uitstekend, zodat meer goals aan Katwijkse kant niet konden uitblijven.

Nadat halverwege in de tweede helft eerst Lex Immers miste voor open doel, was het in de tegenaanval wel raak voor de regerend kampioen. Een vrije trap belandde bij Van Mil, die opnieuw een strakke voorzet gaf op de geheel vrijstaande Des Kunst: 1-2. Op een vrije trap van de thuisclub na was het toch vooral Katwijk dat vervolgens gevaarlijk was. Invaller Alljereau Mercera bepaalde de eindstand op 1-3.

,,We hebben wel heel veel de bal gehad tegen Scheveningen’’, merkte Correia na afloop op. ,,We hebben ook veel gehamerd dat we zeker in de laatste fase veel diepgang moet blijven hebben. Ook beweging zonder bal, zodat we Scheveningen stuk konden spelen.’’

Correia vond eigenlijk dat zijn ploeg eerder de 0-2 had moeten maken in de eerste helft. ,,Wel leuk en mooi dat Paul Kok bij die corner zijn eerste doelpunt maakt van het seizoen. Door een eigen fout werd het gelijk en moesten we in de tweede helft opnieuw beginnen. Dat deden we goed en we werden op het einde beloond. Zeker het tweede doelpunt was er eentje die goed uitgespeeld was. We blijven ons richten op de bovenste plaatsen.’’

Katwijk: Van Leeuwen; Sinteur, Blokland, Bouwense (65. Ravensbergen), Kok; Van der Meer, Schulte, Kunst (82. Esseboom), Freriks (89. Janmaat), El Azzouti (65. Suleiman), Van Mil (82. Mercera).

tweede divisie

ScheveningenKatwijk1-3

15. Kok 0-1, 41. Peters 1-1, 70. Kunst 1-2, 90+3. Mercera 1-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.