Noordwijk is tegen HFC bijna de hele wedstrijd de onderliggende partij, maar draait in de slotfase achterstand om

Noordwijk-doelman Lars Jansen werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.© Archieffoto Orange Pictures

Rob Spierenburg
Noordwijk

Vaak klagen voetballers dat ze niet krijgen wat ze toekomt, maar soms gebeurt het dat ze meer krijgen dan ze verdienen. Dat was het geval voor Noordwijk. Bijna de hele wedstrijd tegen Koninklijke HFC de onderliggende partij en in de slotfase de volle winst pakken: 2-1.

Gedurende 84 minuten was er op het kunstgras in het zonnige maar kille Noordwijk voor Koninklijke HFC geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van trainer Kees Zethof kwam er niet aan te pas. Op alle fronten kwam de thuisploeg te kort. De 0-1 die al veel eerder had moeten vallen, verscheen na exact een half uur op het scorebord.

HFC-spits Zakaria Eddahchouri werd in het zestienmetergebied onreglementair gestuit door Teun Zethof. De strafschop was terecht en net als een week eerder gaf Eddahchouri de doelman geen kans. Ook na de achterstand was Noordwijk tot nagenoeg niets in staat. Maar met 0-1 voelde de thuisclub dat er nog kansen waren. Vijf minuten voor tijd was het dan ineens raak. Jesper de Vré schoot de bal in de verre hoek.

Twee minuten later bleef doelman Michaelis opnieuw als bevroren staan toen Dylan Rietveld de bal over hem heen boogde. De verbijstering was niet alleen bij HFC van de gezichten te lezen, maar ook bij de Noordwijkers. Vlak voor het eindsignaal maakte de speaker bekend dat Noordwijk-doelman Lars Jansen de titel ‘man of the match’ had binnengesleept. Best wel bizar als je met 2-1 hebt gewonnen.

Lees ook: Noordwijk versterkt zich per direct met aanvaller van VVSB, reservegoalie gaat weg eind dit seizoen

Tweede divisie

Noordwijk-Koninklijke HFC 2-1

30. Eddahchouri 0-1 (strafschop), 84. De Vré 1-1, 86. Rietveld 2-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.