Rijnsburgse Boys komt na rust pas los tegen de drager van de rode lantaarn

© Archieffoto Erik van Kordelaar

Henny Beijer
Oostzaan

Rijnsburgse Boys slaagde er zaterdagmiddag in ondanks een heel matige eerste helft in de resterende tijd alsnog een 2-3 zege te boeken op hekkensluiter OFC.

Geen Boys-fan die na pakweg een uur spelen in Oostzaan nog durfde te speculeren op een resultaat, laat staan op een overtuigende zege. Dat laatste was wel waar de bezoekers uit Rijnsburg voor kwamen. Al was het maar met een blik op de ranglijst. Waar Rijnsburgse Boys zich in de kop van het klassement heeft gemeld, draagt OFC de rode lantaarn.

Toch was het eerste bedrijf verrassend genoeg volledig voor de gastheren. Vooral in duelkracht en op inzet troefde OFC de tegenstander af. Op haar beurt zocht Rijnsburgse Boys op snelheid de diepte via de vleugels. Het ontbrak echter aan finesse in de eindpass.

Wat dat betreft was OFC vele malen efficiënter. Zo dook aanvoerder Rano Burger tot twee keer toe precies op de juiste plek op om te scoren. Op slag van rust kreeg Rijnsburgse Boys een penalty die door Jeroen Spruijt feilloos werd benut. Trainer Henk Wisman wisselde in de rust drie keer. Een ingreep die zijn effect niet miste. De bezoekers brachten meer dynamiek in hun spel en slaagden erin de wedstrijd te kantelen via doelpunten van Dani van der Moot en Bram de Bruin (2-3).

Lees ook: Rijnsburgse Boys heeft eerste versterking binnen voor komend seizoen, ervaren verdediger vertrekt al na één jaar

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

OFC - Rijnsburgse Boys 2-3

24. Burger 1-0, 39. Burger 2-0, 45+2 Spruijt 2-1 (pen), 77. Van der Moot 2-2, 84. De Bruin 2-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.