FC Rijnvogels-trainer Thomas Duivenvoorden steekt trots niet onder stoelen of banken na uitzege op titelkandidaat Sparta Nijkerk

FC Rijnvogels-aanvaller Roy van Leeuwen.© Archieffoto Hielco Kuipers

Hennie Kanbier
Nijkerk

Net als vorige week tegen SteDoCo moest Thomas Duivenvoorden flink improviseren vanwege een uitpuilende ziekenboeg. De trainer van FC Rijnvogels leek wat spelers terug te hebben, maar uitgerekend zij werden ziek afgelopen week. De Katwijkers kregen vorig weekend nog te weinig, maar dit keer werd er ondanks het nodige puzzelwerk knap gewonnen op bezoek bij Sparta Nijkerk.

,,Ik ben supertrots op deze selectie. Sparta zag zichzelf als een titelkandidaat en als je alleen al het complex opkomt, kijk je de ogen uit. Hier is echt heel veel mogelijk en de situatie op de Kooltuin is in dat opzicht anders. Dan vind ik het des te knapper om zo’n pot te winnen. Alle spelers begrijpen wat er gevraagd wordt en hebben laten zien dat ze, niemand uitgezonderd, het shirt van FC Rijnvogels mogen dragen.”

De thuisploeg nam nog wel een voorsprong en die bleef staan tot kort na rust. Dennis Bakker had voor de pauze een strafschop gemist, maar zette wel zijn handtekening onder de 1-1. De sterk spelende Tom Bijen bracht zijn ploeg op voorsprong en in de laatste tellen pikte Sieb Rutgers nog zijn doelpunt mee voor de 1-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.