ZVL-1886 heeft geen moment echt kans op stunt in derby tegen AZC

Een Leids schot kan worden gekeerd door de defensie van AZC.© Foto Erik van Kordelaar

Wim Siera
Leiden

De waterpoloërs van ZVL-1886 konden in de veertiende speelronde niet voor een verrassing zorgen. Net als anderhalve week eerder werd er verloren van AZC uit Alphen: 8-11.

Ondanks de zesde nederlaag van het seizoen is er geen man overboord voor de ploeg van tweedejaars trainer John van den Burg. Na de fijne zege vorige week op concurrent ZPC Amersfoort lijkt plaatsing voor de play-offs een formaliteit. De voorsprong op de ploeg uit Gelderland is opgelopen tot negen punten.

Streekgenoot AZC hoeft zich met het oog op de finalereeks al helemaal geen zorgen te maken. AZC won de laatste vier wedstrijden en heeft zich stevig genesteld in de top vier van de eredivisie. Toch was er beide formaties zaterdag veel aan gelegen de punten in de immer beladen derby op te eisen. De bezoekers schoten daarbij het best uit de startblokken. In een oogwenk stond er een 0-5 stand op het scorebord.

AZC profiteerde met name van de aanvallende onmacht van de Leidenaars. Aanvaller Attila Kincses posteerde zich wel netjes op de midvoorplek, maar werd zelden op juiste manier bereikt. Met grote regelmaat vlogen de ballen langs de oren van de geroutineerde Hongaar.

Het zat de Leidenaars aan de vooravond van de streekderby dan ook niet mee. Naar aanleiding van een aantal schermutselingen in de eerste ontmoeting tussen AZC en ZVL werden de aanvallers Claudio Brancatello en Ruben van Vierzen op de bon geslingerd en voor twee wedstrijden geschorst.

Van den Burg moest dan ook flink puzzelen om de aanval op orde te krijgen. ,,Het was onwennig’’, vond aanvoerder Jasper Haasnoot. ,,Maar we speelden vooral ongelukkig.’’ Na een 1-8 achterstand in de derde periode besloot de thuisploeg alle voorzichtigheid te laten varen. De 5-8 van tovenaar Kincses was al prachtig en bij de 6-8 van Luka Jovanovic keerde de spanning terug. Stan van den Heuvel, met vier treffers toch al uitblinker aan Alphense kant, gooide de wedstrijd alsnog in het slot.

waterpolo eredivisie

ZVL-1886AZC8-11

Periodestanden 0-5, 1-7, 5-8 en 8-11.

Doelpunten ZVL-1886: David Spijker 2, Luka Jovanovic 2, Max Reijchard 2 en Stan van Ruiten.

Doelpunten AZC: Lars Reuten 2, Tim Reuten 2, Jesse Nispeling, Robin Lindhout en Jeroen Rouwenhorst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.