Zeven doden door luchtaanvallen op wapenkonvooi in Syrië

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Zeven mensen zijn omgekomen door luchtaanvallen op een konvooi vrachtwagens met Iraanse wapens dat vanuit Irak Syrië binnenreed, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. De niet-Syrische slachtoffers waren vrachtwagenchauffeurs en hun bijrijders, aldus het mensenrechtencentrum.

De zes trucks werden aangevallen door een niet-geïdentificeerd vliegtuig dat zich richtte op het konvooi van door Iran gesteunde groepen in het grensgebied. Volgens het observatorium zijn afgelopen week minstens twee soortgelijke konvooien vanuit Irak Syrië binnengekomen om hun lading te lossen bij pro-Iraanse groeperingen in de oostelijke stad Al-Mayadeen. Teheran geeft militaire steun aan Syrië in de burgeroorlog, onder meer via gewapende milities.

Israël heeft erkend honderden lucht- en raketaanvallen in Syrië te hebben uitgevoerd sinds het uitbreken van de burgeroorlog in 2011. De door de VS geleide coalitie die vecht tegen restanten van terreurbeweging Islamitische Staat heeft in het verleden aanvallen uitgevoerd op pro-Iraanse strijders in Syrië.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.