Laatste demonstranten van Extinction Rebellion vrijgelaten

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

De laatste twee demonstranten van Extinction Rebellion die nog vastzaten na de blokkade op de A12 in Den Haag zaterdag zijn inmiddels ook vrijgelaten, meldt de politie. In totaal werden 768 mensen aangehouden. De politie zei eerder dat de laatste demonstranten hun identiteit niet wilden vertellen. Ze zijn zondagmiddag vrijgelaten nadat ze hun identiteit hadden gedeeld, aldus de politie.

Volgens klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) waren in totaal meer dan duizend mensen aanwezig bij de actie. Ze blokkeerden samen de Utrechtsebaan, het stuk snelweg tussen de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Langs de weg stonden nog zo'n tweeduizend supporters, aldus XR. De actievoerders demonstreerden tegen subsidies die de overheid geeft aan producenten van fossiele energie.

XR heeft maandagochtend een nieuwe blokkade van de A12 aangekondigd. Die moet plaatsvinden op 11 maart, het zou de zesde keer zijn dat klimaatactivisten de snelweg blokkeren. De actiegroep zegt dat Nederland jaarlijks 17,5 miljard euro subsidie geeft voor fossiele brandstoffen, zoals olie, kolen en gas. "Wij blijven terugkomen op de A12 tot dit stopt", laat de groep weten.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.