Van Maanen neemt bakkerijen Van der Breggen in Alphen over

De nieuwe Van Maanen in De Baronie.© foto pr

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Bakkerij Van Maanen heeft twee nieuwe winkels geopend in Alphen aan den Rijn.

Het zijn de eerste Alphense vestigingen van het bakkersbedrijf dat kantoor houdt in Rijnsburg. ,,We hebben twee winkels van Bakkerij Van der Breggen overgenomen’’, zegt een woordvoerder. Het gaat om vestigingen in winkelcentrum De Baronie en in de Provinciepassage, die per 19 januari in handen zijn van het Rijnsburgse bedrijf.

Bakker Van der Breggen sluit niet alle winkels. In de omgeving van Rotterdam behoudt dit ruim honderd jaar oude bedrijf nog een aantal vestigingen: in Brielle, Dordrecht, Hellevoetsluis, Oostvoorne en Spijkenisse.

Van Maanen, ook een ruim honderd jaar oud bedrijf, heeft inmiddels meer dan zestig bakkerijen in het westen van Nederland. De bakkerijketen maakte vorig jaar april een grote groeispurt door de overname van vijftien winkels van bakkerij Tijsterman. Daardoor werd Van Maanen de bakkerijketen met de meeste eigen winkels in Nederland.

Van Maanen nam ook alle honderd personeelsleden van Tijsterman over. De bakkerij van Tijsterman in Voorhout is gesloten.

In de herfst van vorig jaar begon Van Maanen een experiment met de verkoop van oud brood in de Asserstraat in Katwijk, dat inmiddels succesvol is. Ook in Leiden, op het Kooiplein, is zo’n ’tweedekanswinkel’ geopend. Klanten kunnen hier terecht voor afgeprijsd brood en banket, dat een dag oud is.

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.