Kaag en Braassem: 12 mille covidsteun voor drie vrijwilligersorganisaties

Oud Alkemade krijgt 4750 euro covidsteun. Op de foto een expositie over eigen sporters in 2019.© Archieffoto Taco van der Eb

Marieta Kroft
Kaag en Braassem

De gemeente Kaag en Braassem stelt in totaal 11.978 euro beschikbaar aan drie vrijwilligersorganisaties die in 2022 door de coronapandemie zijn getroffen.

De Leimuidense drumfanfare Mavileo krijgt 699 euro. De vereniging kampte vooral in het eerste half jaar van 2022 met tegenvallende inkomsten als gevolg van uitvallende evenementen.

De Kaagse Tennis Club kon een tijd lang geen wedstrijden organiseren en had minder omzet in haar clubhuis. Daardoor konden noodzakelijke grotere investeringen niet worden gedaan, zo hebben de tennissers de gemeente kunnen overtuigen. De Kaagse Tennis Club krijgt 6.529 euro. Dat bedrag is lager dan de aanvraag.

Oud Alkemade

De derde club die subsidie over 2022 had aangevraagd, is de Stichting Oud Alkemade. Het museum was een groot deel tijdens de Covid-periode gesloten en heeft geen gebruik kunnen maken van landelijke subsidie- en ondersteuningsmaatregelen. De inkomsten vielen weg, terwijl de vaste lasten wel doorliepen. Daardoor is het eerder opgebouwde spaargeld voor noodzakelijke investeringen en reserves niet meer beschikbaar. Oud Alkemade krijgt daarom 4.750 euro aan covid-steun. Eerder kreeg het Veense museum ook al een toekenning.

Kaag en Braassem heeft nog bijna 60.000 euro beschikbaar voor nieuwe aanvragen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.