Leidse Baanwielrenster Van Riessen niet in actie op EK

Laurine van Riessen.© Archieffoto ANP

ANP
ARNHEM

Baanwielrensters Laurine van Riessen uit Leiden ontbreekt in de Nederlandse selectie voor de EK baanwielrennen. De wielrenster doet niet mee aan de EK die van 8 tot en met 12 februari in het Zwitserse Grenchen worden gehouden. Ze heeft een rustperiode ingelast na de intensieve wedstrijdperiode van 2021 en 2022.

Hetzelfde geldt voor Shanne Braspennincx.

Van Riessen veroverde vorig jaar in München op de EK brons op de sprint. Braspennincx maakte onderdeel uit van de teamsprint die in de Zuid-Duitse stad zilver behaalde.

Het Nederlandse team bestaat wel uit teamsprinters Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg. Zij verdedigen hun Europese titel. Dat was het enige onderdeel waarop Lavreysen en Hoogland in actie kwamen in München. Van den Berg is weer helemaal terug als starter van de teamsprint bij de mannen.

Op de WK in Parijs vorig jaar moesten de teamsprinters, met een niet geheel fitte Van den Berg, voor het eerst in vier jaar de titel laten aan Australië. „De situatie was bij het WK zodanig onder controle dat Roy kon rijden, maar zijn fysieke gesteldheid is de afgelopen periode flink verbeterd”, zegt Mehdi Kordi, de Brit die begint aan zijn eerste toernooi als bondscoach van de sprinters. „Hij heeft hard kunnen trainen en ik heb er vertrouwen in dat we een sterke prestatie kunnen neerzetten in Grenchen.”

Kordi, die eind december werd benoemd als de opvolger van René Wolff, kijkt ernaar uit om met de Nederlandse sprinters prestaties neer te zetten in Grenchen. „Ik heb er veel zin in en ben benieuwd wat we kunnen bereiken met ons sterke team. De sporters zijn klaar voor dit toernooi, waar de eerste kwalificatiepunten behaald kunnen worden richting de Olympische Spelen van Parijs 2024. We zitten in een opgaande lijn, waarvan de piek uiteindelijk moet liggen bij de WK in Glasgow.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.