Goalie Michael Kneulman (35) was met Woubrugge het lelijke eendje van de vierde klasse, maar kan nu omhoog kijken dankzij jeugdige inbreng: ’Die broekies blijven gaan’

Michael Kneulmans: ,,Zaterdag deden er vijf van die broekies mee en die blijven gaan.’’© Foto Hielco Kuipers

Hennie Kanbier
Woubrugge

Teylingen-trainer Rob Jonkman werd afgelopen zaterdag bijna mesjogge van de doelman van tegenstander Woubrugge. Na afloop bracht hij wel zijn complimenten over aan Michael Kneulman vanwege zijn keeperswerk. Woubrugge zegevierde met 2-1, mede door het optreden van de 35-jarige sluitpost.

,,Mooi die complimenten, maar ik sta tussen de palen om ballen tegen te houden’’, reageert de nuchtere Kneulman. ,,Dat gaat de ene week wat beter dan de andere. Ik deel vooral een pluim uit aan onze verdediging. Daarnaast misten zij de nodige scherpte en hadden we geluk dat ze een keer de binnenkant van de paal troffen en voor een leeg doel misten. Wel is het voor een keeper lekker om een strafschop te keren. Dat was nog bij 0-0 en zo konden we in de wedstrijd groeien.’’

Bescheiden

De bescheiden ex-doelman van Koudekerk - alweer vijf jaar geleden stapte hij over naar de Bateweg omdat hij op het tweede plan was geraakt bij de huidige derdeklasser - maakt een bijzonder seizoen door met Woubrugge. ,,Na acht wedstrijden hadden we twee punten en waren we met Kickers’69 het lelijke eendje van de vierde klasse’’, zegt Kneulman. ,,Van de laatste vijf duels wonnen we er vier en tegen kampioenskandidaat Zevenhoven gingen we een uur lang goed mee. We zijn daardoor voor dit moment af van een rechtstreekse degradatieplek en hebben de middenmoot in zicht.’’.

,,Dat heeft denk ik veel te maken met de tussentijdse aanwas vanuit de JO-19. Voor de winterstop hadden we vaak personele problemen bij dat team en het eerste en tweede. Besloten is om met twee teams door te gaan en diverse jongelingen waren of zijn ondertussen doorgeschoven. Zaterdag deden er vijf van die broekies mee en die blijven gaan. Daarnaast zitten er talenten tussen en daardoor hebben we nu een mooie mix van leeftijden in het team. Winnen doet daarnaast ook het nodige met een elftal en dus gaan we nu vol voor de achtste plaats en handhaving.”

Uiteraard is handhaving nog geen gegeven, maar door de knappe serie heeft de ploeg van trainer Henny Kluivers, die het stokje in de winterstop overnam van Willem Lok, zelfs een kans in de tweede periode. ,,Als het nog gekker gaat worden, kunnen we zelfs voor de derde klasse gaan. Dat is echter geen doelstelling op zich. Het zou prima zijn als we vierdeklasser blijven. Door de verscherpte regeling vanuit de KNVB ziet deze klasse er volgend seizoen ook voor een deel weer anders uit en dan speel je weer tegen andere tegenstanders. Dat vind ik zelf leuk en daarom sta ik achter deze nieuwe en zware opzet.”

Het tussentijdse afscheid van Lok kwam voor Kneulman als een donderslag bij heldere hemel. ,,Die zag ik niet aankomen en ik vind het ook erg jammer dat hij door persoonlijke omstandigheden moest stoppen. Onder hem waren we aan het klimmen op de ranglijst. Hij was altijd goed voorbereid en had een strijdplan. De oplossing die intern is gevonden voor de tweede seizoenshelft is verder wel prima. Henny kent de club en zeker die jongere spelers. Halverwege het seizoen is het ook lastig om elders een trainer los te weken. Na dit seizoen staat er in elk geval met Joey Rietbroek een nieuwe trainer voor de groep.”

Gekscherend

Zaterdag gaat Woubrugge, door de aanhang al gekscherend Wauw Brugge genoemd, op bezoek bij Roodenburg. ,,Een leuk voetballende ploeg en over het algemeen ontlopen we elkaar niet zoveel in de voorbije jaren. Zij bewandelen een andere route dan wij en hebben juist een heel moeizame fase achter de rug. Bij winst gaan we ze voorbij en zouden we misschien zomaar op plek acht of hoger kunnen staan. Eerlijk gezegd hield ik daar in november geen rekening mee.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.