Een week vol activiteiten voor internationale studenten

Burgemeester Lenferink verwelkomt internationale studenten Universiteit Leiden in de Marekerk© Foto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

De wintereditie van de Orientation Week Leiden is dinsdag begonnen. Zo’n vierhonderd buitenlandse studenten die nu in Leiden aan hun studie beginnen, nemen deel aan de internationale introductieweek van de universiteit.

Niet elke student begint in september met de studie, er zijn er genoeg die een semester later aanschuiven in de studiebanken. De grootse introductieweek El Cid en internationale OWL-versie daarvan moeten zij dus missen. Om internationale studenten toch de kans te geven kennis te maken met hun nieuwe stad, universiteit en medestudenten is er voor hen ook een wintereditie.

Tot en met vrijdag zijn er allerlei activiteiten. Dinsdag trokken de circa vierhonderd deelnemers al schatzoekend door de stad, genoten ze een gezamenlijke maaltijd en konden zij met zijn allen naar de film. In de Marekerk (foto) werden zij aan het eind van de middag welkom geheten door burgemeester Lenferink. De komende dagen kunnen zij onder meer terecht op een informatiemarkt, bezoeken zij musea en is er ook een programma op de Haagse campus. Ook de andere kant van het studentenleven wordt niet vergeten: een kroegentocht, kampvuur en groot eindfeest maken eveneens deel uit van het programma.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.