Extra extraatje voor medewerkers DZB Leiden, gemeente neemt eventuele fiscale boete voor lief

De succesvolle chocoladeafdeling van DZB in 2016.© Foto Jordy Kortekaas

Het hoofdkwartier van DZB Leiden aan de Le Pooleweg.© Foto Hielco Kuipers

1 / 2
Binnert Glastra
Leiden

Na een extraatje voor ambtelijke medewerkers van re-integratiebedrijf DZB Leiden krijgen nu ook de niet-ambtenaren een eenmalige extra uitkering van 440 euro netto. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

De medewerkers van DZB hebben een laag inkomen en om hen te helpen in moeilijke tijden verstrekte de gemeente al een extraatje van 440 euro netto voor degenen die zij zelf in dienst heeft. Nu is besloten dat ook de rest van de medewerkers te gunnen, die er via andere regelingen werken maar evengoed niet veel te besteden hebben en geen kans zien om te sparen. Dat betreft totaal 563 voltijdsbanen en de eenmalige uitkering kost de gemeente 248.000 euro.

Het is nog niet duidelijk of het lukt dit bedrag opzij te zetten binnen de bestaande budgetten voor het sociaal ontwikkelingsbedrijf. Als dat niet zo is, is de kans groot dat er een boete volgt, in de vorm van een belastingheffing van 80 procent. De medewerkers merken daar als het goed is niets van: burgemeester en wethouders hebben besloten die dan intern te verdelen over de gemeente en DZB.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.