Onderzoek naar kunststof ijsbaan op de Nieuwe Rijn in Leiden

De openingshandeling van de drijvende ijsbaan vorig jaar.© Foto Taco van der Eb

Binnert Jan Glastra
Leiden

De drijvende ijsbaan die jaarlijks op de Nieuwe Rijn in Leiden wordt opgebouwd is al redelijk duurzaam, maar er komt een onderzoek of het nog beter kan. Dat antwoorden burgemeester en wethouder op vragen van GroenLinks-raadslid Rosie van Peijpe.

GroenLinks is groot voorstander van de levendigheid die het baantje in het centrum brengt en wil het ook graag jaarlijks zien terugkeren, maar de drijvende ijsbaan verbruikt wel flink wat energie. Van Peijpe klom in de pen om te vragen of dat niet anders kan, bijvoorbeeld door over te stappen op een kunststof ijsbaan.

Het college van B&W wijst haar erop dat er al veel gedaan is. ,,De koelinstallatie draait op het groene energienetwerk van de gemeente. De ijsbaan wordt op efficiënte wijze gekoeld door middel van een energiezuinig systeem en duurzaam verlicht met led-verlichting. De FSC houten bebouwing komt van een Leids bedrijf en wordt als bouwpakket hergebruikt.’’

Niettemin belooft het stadsbestuur het te onderzoeken en ook het Centrummanagement en organisator Stichting Sport in Beeld willen het evenement verder verduurzamen als dat kan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.