Volwassen electropop met een verhaal | Muziekrecensie

Hedske Vochteloo

Een album uitbrengen in coronatijd, leren omgaan met depressie en een relatiebreuk leverden Holly Lapsley Fletcher een mooi gevarieerd derde album op: Cautionary Tales of Youth. Het is een eerlijk relaas over depressie en haar electropop is volwassener geworden.

De verhalende nummers, gecombineerd met de zuivere stem van de Britse zangeres, de vette baslijnen en dromerige synths zuigen je de nummers in. ’Like a boat not tied to the shoreline. Tell me where’s my mind when I’m not fine?’ zingt ze op ’Lifeline’. Ook al zijn de thema’s zwaar de muziek is dat zeker niet. De dansbare electropop met R&B-invloeden zijn niet te aanwezig. Ze zijn een omlijsting van haar karakteristieke stem.

’Dial Two Seven’ is een ode aan Zuid Afrika, waar Låpsley na een relatiebreuk is blijven hangen en ook dit album opnam. De invloed van het land is goed te horen op ’Close to Heaven’, waar ze samenwerkte met de Zuid-Afrikaanse componist Msaki. Het is een prachtige gelaagd nummer met vooral de kalimba, ook wel duimpiano, in de hoofdrol. Die als een Afrikaanse regenbui door het nummer heenstroomt.

De combinatie van de zware thematiek, minimalistische electropop en de stem van de zangeres houden je tot het einde toe geboeid.

Luister naar Lapsley in de playlist van Vrij

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.