Katwijkse handhavers op ’inbrekerspad’

Roza van der Veer
Katwijk

Katwijkers die donderdagavond hun schuur of deur niet goed hebben afgesloten, staat een verrassing te wachten. Op hun mat vinden ze een papieren voetje, een waarschuwing dat inbrekers heel gemakkelijk hadden kunnen toeslaan. Met deze actie van het Katwijkse team Handhaving worden Katwijkers alert gemaakt dat ze het dieven niet te makkelijk moeten maken.

Eerder organiseerde de gemeente Katwijk al bijeenkomsten om inwoners alert te maken op het gemak waarmee in schuren en huizen kan worden ingebroken. Niet alleen worden schuurdeuren en poorten soms niet afgesloten maar inbrekers kunnen vaak ook gebruik maken van klikobakken om op te staan of bezems om klepraampjes mee te openen. Soms liggen er nog sleutels onder bloempotten waardoor binnenkomen wel heel simpel wordt. Met de nieuwe actie wil Katwijk bewoners attent maken op het feit dat ze hun deur op slot moeten doen en zorgen voor goed hang- en sluitwerk.

Het voetje wordt in schuur of poort achtergelaten. Overigens bellen de ’insluipers’ ook gelijk aan om te melden dat ze zijn geweest en om bewoners attent te maken op het gemak waarmee kon worden ’ingebroken’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.