Nieuwe standplaats scooters achter het Leidse station

De nieuwe scooterstek achter het station.© Foto Taco van der Eb

Loman Leefmans
Leiden

Bij de Bargelaan, achter het Leidse station, is een nieuwe parkeerplaats ingericht die speciaal is bedoeld voor scooters. De strook vervangt de huidige, overdekte scooterstalling onder het Rijnsburgerviaduct, want daar is binnenkort geen ruimte meer.

Het viaduct onder het spoor tussen Schuttersveld en Rijnsburgerweg, krijgt namelijk een opknapbeurt. Er komt kunst aan de nu nog grauwe betonnen wanden te hangen, net zoals verderop al enige tijd het geval is onder het Plesmanviaduct. Ook worden de breedtes van fietspaden en trottoirs gewijzigd. Het pad wordt vier meter breed, de stoep nog maar 2,65 meter. Daardoor blijft onvoldoende ruimte over om ook een hele reeks schuin geparkeerde scooters in de meest zuidelijke viaductbuis te stallen. Eigenaars mogen er nog ongeveer een maand hun motorische tweewieler neerzetten.

Borden

De scooterrijders kunnen dus tot begin maart kiezen en ook wennen aan de nieuwe gratis stalling aan de ’zeezijde’ van het station, zoals de gemeente het noemt. De nieuwkomer telt 42 standplaatsen, en tijdelijke verkeersborden verwijzen ernaar. Aan de stadskant van station en spoorbaan, blijft een andere scooterparking gewoon bestaan. Die ligt schuin onder het hoge SVB-gebouw, parallel aan de taxistandplaats.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.