Nog een agent ontslagen om rol bij fatale arrestatie Memphis

ANP Producties | Bron: ANP
Memphis

Een zesde politieagent is vrijdag ontslagen voor zijn rol bij de fatale arrestatie van Tyre Nichols in de Amerikaanse stad Memphis vorige maand. De ontslagen man is een van de twee medewerkers die eerder op non-actief werden gesteld.

Het politiekorps van Memphis geeft in een verklaring slechts in algemene termen toelichting op het ontslag van de agent. Die zou zich niet hebben gehouden aan de geldende regels rond persoonlijk gedrag, integriteit en het gebruik van een taser. De advocaat van de agent laat weten dat zijn cliënt het niet eens is met het ontslag, maar dat hij meewerkt aan het onderzoek naar de dood van Nichols.

Het gaat volgens ABC News om de witte agent die op videobeelden is te zien als degene die Nichols staande hield en tijdens de confrontatie een taser gebruikte. Hij jaagde Nichols daarna weg, zei hardop dat hij hoopte dat zijn collega's hem zouden pakken en keerde terug naar de verkeerscontroles. Nichols werd daarna door vijf zwarte agenten geslagen, geschopt en met een wapenstok bewerkt. Hij overleed drie dagen later aan zijn verwondingen.

Die vijf agenten zijn aangeklaagd voor wangedrag, verstikking, kidnapping, buitensporig geweld en moord in de tweede categorie. Dat laatste is in de staat Tennessee een van de ernstigste misdrijven. Het is geen moord met voorbedachten rade waar de doodstraf op kan staan, maar het is ernstiger dan doodslag en er kan tot zestig jaar cel op staan.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.