Politie zoekt drie jongens in verband met twee incidenten in Voorschoten: aanval en beroving

© Foto: ANP

Internetredactie
Voorschoten

Een man is vrijdagavond slachtoffer geworden van een straatroof in de Schoolstraat in Voorschoten. Niet veel later zag een getuige dat een tweede man door een groepje jongens werd aangevallen. De politie denkt dat de daders bij beide incidenten betrokken waren.

Het eerste slachtoffer werd omstreeks 23.30 uur van zijn horloge beroofd door drie jongens van tussen de 16 en 18 jaar oud. Het drietal ging er daarna met de buit vandoor. Het gaat om lichtgetinte jongens, tussen de 1.65 en 1.70 meter lang, en ze droegen donkere of zwarte kleding. Eén van de jongens droeg een zwarte pet met een rood icoontje.

Een getuige zag niet veel later dat een man van tussen de 50 en 60 jaar oud door drie jongens werd aangevallen. Toen agenten in de Schoolstraat aankwamen, waren zowel de man als de verdachten er niet meer.

De politie komt graag in contact met de man die door de jongens belaagd werd. Hij droeg een blauwe jas en een oranje trui. Ook getuigen die tussen 23.30 en 0.30 uur in de omgeving van de Schoolstraat waren, wordt gevraagd om zich te melden. Het politieonderzoek is in volle gang.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.