Ter Leede komt niet verder dan gelijkspel bij Harkemase Boys

© Archieffoto Taco van der Eb

Kelvin Bras
Harkema

Ter Leede wist nog nooit te winnen van Harkemase Boys en daar kwam zaterdag geen verandering in. De Sassenheimers moesten genoegen nemen met een gelijkspel (2-2).

Toch leek het er lange tijd op dat de formatie van trainer Niek Oosterlee de drie punten mee zou nemen richting Sassenheim. Tot Ter Leede-doelman Mark de Vries in de fout ging in de ogen van de scheidsrechter. De ervaren goalie probeerde in de 83ste minuut een bal uit de zestien te werken, maar raakte in plaats van de bal een speler van Harkema. ,,De bal viel er tussen, Mark kwam uit en volgens mij raakte hij niet de speler’’, vond aanvaller Luc de Kruijs. Toch wees de scheidsrechter naar de stip. De strafschop werd vervolgens benut door Jari Slort (2-2).

De Kruijs had in de eerste helft voor 0-1 gezorgd na een goede counter. Niet veel later trok Harkemase Boys de score gelijk met een mooie kopbal. Vlak voor rust was De Kruijs opnieuw de gevierde man. Hij tekende voor de 1-2 voorsprong na een solo vanaf de middenlijn. Het doelpunt was uiteindelijk niet genoeg voor een zege.

,,Het is een beetje dubbel’’, zei De Kruijs. ,,Eindelijk halen we rendement, eindelijk twee goals. Maar als je naar het wedstrijdbeeld kijkt, moeten we blij zijn met een punt.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.