Israel van Dorsten (’Kinderen van Ruinerwold’) naar Roelofarendsveen op uitnodiging van boekhandel Veenerick

Israel van Dorsten.© Foto Merlijn Doomernik

Theo de With
Roelofarendsveen

Israel van Dorsten is een van de kinderen van Ruinerwold. Zijn ervaringen heeft hij vastgelegd in een boek en daarover komt hij vertellen bij boekhandel Veenerick.

Zijn boek ’Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ verscheen in oktober en was meteen een bestseller. Hierin beschrijft hij hoe hij zich definitief heeft losgemaakt uit de geloofswereld van zijn vader, waarin hij 25 jaar gevangen zat.

Het was wereldnieuws toen in 2019 in een afgelegen boerderij in Ruinerwold een gezin werd ontdekt dat zich volledig had afgesloten van de buitenwereld. Israel van Dorsten was ’ontsnapt’ aan de greep van zijn vader en sloeg alarm in een nabijgelegen café. Er waren scheurtjes in zijn geloof gekomen en hij ging op zoek naar vrijheid.

Er werd een documentaire gemaakt over de vier oudste kinderen die zich losmaakten uit die benauwde geloofswereld. En nu is er dit boek. Israel van Dorsten komt er op donderdag 9 maart over vertellen op uitnodiging van boekhandel Veenerick in Roelofarendsveen. De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant Poco Más en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro (inclusief welkomstdrankje).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.